Blog

Het laatste nieuws over onFact

24 Aug
Facturen maken in 2021: de beste methode

24-08-2021

Ga je een factuur opmaken, dan is het belangrijkste criterium de conformiteit met de wetgeving en de btw-regels. Een factuur vermeldt verplicht een aantal gegevens, zoniet is het document in de ogen van de overheid niet rechtsgeldig. Dat kan je als uitreiker boetes opleveren en de klant mag bijvoorbeeld de btw niet aftrekken als voorbelasting. Maar er is meer: je facturen kunnen een instrument zijn om een betere werkrelatie met klanten op te bouwen, zo extra omzet te genereren en de administratie te vergemakkelijken.

09 Aug
Wat betekent 'Korting contant'?

09-08-2021

Hoe sneller klanten je factuur betalen, hoe beter voor jouw eigen cashpositie. Daarom werken nogal wat ondernemers en bedrijven met een korting voor contante betaling (de zgn. ‘korting contant’) of zij gebruiken de kredietbeperkingstoeslag (KBT). Korting contant is uiteraard niet te verwarren met betaling in contant geld!

06 Jul
Hoe lang documenten bewaren?

06-07-2021

Je activiteiten breiden uit, dus ook de administratie. Tijd om op te ruimen door wat documenten door de versnipperaar te halen! Maar is dat wel zo verstandig?

03 May
Sneller betalingen ontvangen

03-05-2021

Een factuur verzenden naar je klant betekent (helaas) niet noodzakelijk dat de betaling meteen volgt. Met deze vijf tips kunnen betalingen sneller binnen lopen ...

18 Apr
Wat betekent 'Kleineondernemersregeling'?

18-04-2021

De zogenaamde btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen (‘kleineondernemersregeling’ of KOR) is één van bekende stelsels van vrijstelling van btw. Een ondernemer of bedrijf die in Nederland gevestigd is komt voor de kleine ondernemingsregeling in aanmerking als het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan 20.000 euro exclusief btw bedraagt.

Klaar om efficiƫnter te werken?

Maak nu je account aan en creƫer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.