Facturen verzenden via het PEPPOL netwerk

Efficiënt e-facturen verzenden en ontvangen

Facturen verzenden en ontvangen via het PEPPOL netwerk

Het PEPPOL-netwerk is een alternatieve methode aan e-mail om elektronisch facturen te verzenden en te ontvangen, opgezet door de Europese Unie. Over dit netwerk worden volwaardige elektronische facturen gestuurd die door de ontvanger semi-automatisch verwerkt kunnen worden. Facturen die ontvangen worden via dit PEPPOL kanaal kan je dus, zonder manueel gegevens over te tikken, met één klik inboeken in onFact. In onFact activeer je eenvoudig een bedrijfsadres op dit netwerk waarop je facturen kan ontvangen.

Sinds 1 januari 2017 zijn leveranciers verplicht e-facturen te verzenden wanneer zij de Nederlandse Rijksoverheid willen factureren. Een e-factuur is een digitaal (XML-)bestand met een vaste structuur. Een e-factuur is vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch te verwerken in het andere systeem. Een e-mail met pdf-factuur als bijlage is dus geen e-factuur!

Deze facturen mogen ook niet via e-mail doorgestuurd worden maar moeten via bepaalde manieren verzonden worden: het Europese PEPPOL-netwerk is er daar één van. Achter de schermen een vrij technisch en complex proces, maar dankzij de koppeling in onFact hoef je slechts op 1 knop te drukken om succesvol te kunnen verzenden.

* Het verzenden en ontvangen via PEPPOL is in onFact inbegrepen tot 100 documenten per maand. Meer capaciteit nodig? Neem gerust contact op.

Facturen verzenden en ontvangen via het PEPPOL netwerk

Wat onze klanten zeggen

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu je account aan en creëer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.

Start uw gratis proefperiode!
server room