29 Sep 2021

Je factuur online laten betalen: niets dan voordeel!

Je factuur online laten betalen: niets dan voordeel!

Snel je facturen betaald zien, het is de droom van vele ondernemers. Toch gaat er vaak heel wat tijd voorbij tussen de verzending van de factuur en de betaling ervan. Door gebruik te maken van veilig online betalen, bespaar jij de klant (betaal)moeite en belandt het geld snel op jouw rekening.

Je probeert misschien al verschillende technieken uit om klanten aan te sporen tot een snelle betaling? Even bellen op de dag na verzending? Gebruik maken van een korting contant met een besparing wanneer de factuur binnen enkele dagen voldaan wordt? 

Veilig online betalen maakt alles een stuk makkelijker. Een e-mailbericht met je verkoopfactuur naar de klant kan je aanvullen met een knop naar een online betaalomgeving. De ontvanger kan daarmee meteen volgens de betaalmethode van zijn keuze de factuur betalen (via iDeal, VISA/Mastercard, ING betaalknop, ...).

De voordelen

  • Aangezien het te betalen bedrag en de mededeling van de factuur vooraf ingesteld zijn, hoeft de klant niets meer te tikken. Gedaan met verkeerde bedragen of referenties.
  • De betaling gebeurt meteen. De betaalprovider die de betaaldienst verzorgt, stort het betaalde bedrag min de eventuele transactiekost door naar jouw rekening.
  • De betaalreferentie en het bedrag worden in je facturatieprogramma automatisch verwerkt. Als je factuur betaald werd, wordt ze automatisch als ‘betaald’ gemarkeerd in je facturatieprogramma.
     

Zelf aan de slag

onFact werkt hiervoor samen met Mollie. Deze betaalpartner biedt een veilige betaalverbinding, meerdere keuzes qua betaling, tarieven en uitbetalingsmomenten. De integratie met onFact plaatst in het e-mailbericht automatisch een online betaalknop die meteen naar de betaalomgeving leidt. Heel eenvoudig! 

Heb jij ook interesse je klanten deze online betaalmogelijkheid aan te bieden? Lees er alles over in onze documentatie of contacteer support.

 

Probeer onze software gratis uit