02 Apr 2021

De 5 meest gemaakte fouten bij het opstellen van facturen, maak jij ze ook?

De 5 meest gemaakte fouten bij het opstellen van facturen, maak jij ze ook?

Een factuur corrigeren doe je best niet als het niet nodig is. Vermijd deze vijf meest gemaakte fouten!

  1. Nummering en datums: de nummering van je facturen moet doorlopend zijn, zonder onderbrekingen. Ze moet bovendien chronologisch volgen: er mag geen hoger factuurnummer op een oudere datum staan.

  2. Aanpassen of verwijderen van facturen: kortweg nooit doen! Eenmaal een factuur verzonden is naar de klant mag deze niet meer gewijzigd worden. Maak gebruik van creditnota's om een factuur op een juiste manier te corrigeren of ongedaan te maken!

  3. Vermelding KvK en btw-nummer voor vennootschappen: het lijkt voor de hand liggend maar wordt nog al te vaak vergeten. Toch zijn beide nummers door de Belastingdienst als verplichte vermelding opgelegd.

  4. Btw-berekening: bereken de btw correct en vermeld voor elk btw-tarief de btw-voet én het uiteindelijke btw-bedrag.

  5. Duidelijke omschrijving van geleverde prestaties: je mag niet gewoon een factuur opmaken voor 'diensten'. Je moet op je factuur verplicht verduidelijken wat je exact aan je klant factureert.

Tot slot geven we nog een tip mee: stel je facturatie ook niet te lang uit. Je factuur moet ten laatste op de 15e dag in de maand na je geleverde prestaties opgemaakt zijn. 

TIP: werk je met onFact, dan vermijd je alvast deze vijf valkuilen. Het programma bevat standaard velden voor o.a. alle noodzakelijke vermeldingen, omschrijving van je producten/diensten en btw-berekening. 

Probeer onze software gratis uit